Søk her SØK HER

Om Valdres Folkehøgskole

Valdres folkehøgskole er først og fremst en skole som danner livsambassadører. Et skoleår hos oss er å gjøre det annerledes.

Vårt oppdrag
For deg vil det gjøre en forskjell på: Venner, nettverk, hva du er dyktig på, hvilke verdier som er dine, finne ut hvilken utdannelse som passer for deg, skaffe deg relasjonell kompetanse og vite at du er OK. Vi har tro på våre elever og vi har tro på det vi gjør.

Valdres folkehøgskole har over 100 års erfaring i å drive folkehøgskole. Vi tror at det sterke engasjementet for å lage et fantastisk år for elevene er det som har gitt skolen den posisjonen den har i dag.

Beliggenhet
Vintereventyr! Alt som kan gjøres på snø får du her. Vi ligger høyt og har et gunstig klima for stabile vintre med snø fra november til mai. Det gir deg glimrende muligheter til å bruke mye tid i bakken med ski eller brett. Vi har også 1200! km med oppkjørte langrennsløyper du kan lange ut i.
Høgfjellseventyr! Skolen ligger ved foten av Jotunheimen. Det gir oss tilgang til tinder, bre og vann.

Sykkeleventyr! Valdres har mange stølsveier og stier inn i fjellheimen. Dette gir perfekte sykkelområder på inntil 1100 meter over havet. Vi ligger i gå/sykkelavstand til innlandsbyen Fagernes. Avstander; 18 mil til Oslo, 33 mil til Bergen og 38 mil til Trondheim. Fagernes Lufthavn, 8 km fra skolen.

Fasiliteter

 • 122m2 Buldreanlegg! Profesjonelt bygd i kompleks 3d-struktur (ferdig 2012)
 • Gymsal
 • Spinningrom med 20 nye, gode spinningsykler og godt musikkanlegg
 • Trening-/styrkerom
 • Sandvolleyballbane
 • Grusbane/fotball
 • Isbane for hockey
 • Klatrefelt
 • Keramikk-, tekstil- og sløydsal
 • Skistall og prepperom
 • Kort vei til langrennsløyper og bakkekjøring

Vi er en aktiv skole med fysisk aktive elever og vi ønsker å gi dem kompetanse og forebyggende behandling slik at de blir dyktigere og sterkere. Derfor har vi knyttet en fysioterapeut/manuellterapeut til skolen slik at du skal få veiledning av høy kvalitet!

Veiledningsskolen
Valdres folkehøgskole har status som 3D-veiledningsskole. Det betyr at vi har kompetanse for å veilede våre elever med hensyn på; klarlegge sterke egenskaper og evner, valg av egne verdier, relasjonelle ferdigheter og livsprosjekt. Vi har også egen helsesøster på skolen som kan veilede og svare på spørsmål som er viktige for deg som elev.

Småviktig informasjon

Valdres folkehøgskole har en balansert fordeling mellom gutter og jenter. Vi tar opp i overkant av 100 elever. De fleste bor i dobbeltrom på egne internat. I skolens spisesal serveres frokost, lunch, middag og kvelds.
I enkelte ferier kan noen av elevrommene bli utleid til andre arrangement. Det vil i tilfelle bli gitt beskjed om i god tid på forhånd, og det vil bli mulighet til å låse inn ting i skapene på rommet.

Rusfritt miljø
Valdres folkehøgskole har null-toleranse når det gjelder alkohol og andre rusmidler når du er elev hos oss. Dette er noe vi har veldig god erfaring med og noe vi har praktisert i mange år. Vi får også gode tilbakemeldinger fra elevene våre på dette. Vi tror dette også har bidratt til at Valdres folkehøgskole er kjent for å ha et veldig godt sosialt miljø blant elevene. For å ta i mot en skoleplass vil du også måtte skrive under på at du godtar dette reglementet i opptaksbrevet.

Kristent tilbud
Dersom du som elev ønsker det, er det et frivillig tilbud om å delta på kveldsmøter og samtalegrupper. På samtalegruppene diskuteres eksistensielle spørsmål, og det deles tanker rundt tro og liv. Her møtes elever med ulik bakgrunn. Dette er det mange elever som synes er meiningfylt og fint, og vi har i år en oppslutning på 60-70 elever både på samtalegruppene og møtene.

Les hva våre elever sier:

Ratingbyrået EPSI Norway har gjort en nasjonal undersøkelse på folkehøgskoler i Norge.
Les hva elevene mener om skoleåret på Valdres folkehøgskole:

 • Det er bare helt magisk! Hvem sier vel nei til å mest sannsynlig få sitt livs beste år?
 • Det var det beste året i mitt liv, så langt! Kjem til å leve på dette året i mange, mange år framover, alt var over alle forventninger! Valdres Folkehøgskole var/er fantastisk! Fortsett som dokke har gjort til no, så kjem skulen til å vare for evig! Takk for alt!
 • Dette har vært det beste i mitt liv. Mitt valg av folkehøgskole har vært mitt livs beste valg hittil i livet. Jeg ville aldri vært foruten.
 • Valdres Folkehøgskole er absolutt den "fantastiskeste" skolen jeg noen gang har gått på. Dette er et år (eventuelt 2, hvis du er heldig) som ikke kan beskrives med ord, og som ikke har en prisgrense når det gjelder kostnader. Rett og slett perfekt MITT I VINTEREVENTYRET.
 • Valdres folkehøgskole er fantastisk, og det endret mitt liv til det bedre! Jeg skulle gjerne ha gått der igjen og igjen og igjen og igjen!